La Baronia ha rebut aquest dijous la renovació del segell Starlight, la certificació que reconeix els cels sense contaminació lumínica. El municipi ja comptava amb aquesta certificació, que ara ha estat renovada per part de la Fundació Starlight, un organisme internacional creat per la Unesco i la Organització Mundial de Turisme.

renovació-starlight_editatEn total vint-i-quatre municipis del territori Montsec han rebut la certificació Starlight. La Baronia de Rialb ha rebut el segell en la categoría de Destí Turística Starlight, conjuntament amb dotze municipis més, que són Ponts, Tiurana, Oliola, Artesa de Segre, Foradada, Cubells, la Sentiu de Sió, Balaguer, Castelló de Farfanya, Algerri, Os de Balaguer i Ivars de Noguera.

A més a més d’aquesta distinció, els onze municipis de la zona alta del Montsec han rebut el diploma acreditatiu com a ‘Reserva Starlight’. Són Isona i Conca Dellà, Vilanova de Meià, Àger, Camarasa, Les Avellanes, Alòs de Balaguer, Sant Esteve de la Sarga, Castell de Mur, Tremp, Gavet de la Conca i Llimiana.

L’acte de lliurament dels certificats ha tingut lloc aquest dijous 28 de juny dins dels actes de commemoració del desè aniversari del Parc Astronòmic del Montsec, i ha estat presidit per la MH sra. Elsa Artadi en representació del Govern de Catalunya, acompanyada dels presidents Montilla i Mas. Artadi ha convidat el territori a continuar posicionant-se per liderar l’astroturisme a nivell europeu.