La Baronia de Rialb ja prepara les diferents activitats per posicionar la destinació en l’àmbit dels esports en plena natura, aprofitant que enguany Catalunya celebra l’Any del Turisme Esportiu 2020. Així l’Associació Esportiva Politg ha anunciat les dates dels principals esdeveniments que s’han programat al llarg de l’any.

Pedalada de Politg

La Pedalada de Politg serà la primera activitat, i tindrà lloc el diumenge 29 de març.  Amb tres recorreguts de 11km, 20km i 35km, per tal que tothom trobi el recorregut a mida: el més tècnic, el rodador no tant tècnic, i el ràpid.

La jornada començarà des de la Plaça de Politg, i comptarà amb diferents punts d’avituallament a més a més del tradicional dinar per a corredors i acompanyants amb el menú amb el Trinxat de la Baronia de Rialb. Com ha explicat en nom de l’Associació el Marcel Inglavaga, ‘el lema és l’esport i ser feliç’, de manera que l’organització s’esforçarà per tal que tothom ‘s’ho passi bé i marxi contents cap a casa’.

La segona cita del calendari esportiu de la Baronia de Rialb serà el diumenge 17 de maig, que tindrà lloc la Caminada de la Baronia de Rialb. Com l’any passat, la caminada contemplarà diferents opcions, tant per caminar com per a fer running i fer el circuït corrent. Hi haurà dos recorreguts degudament senyalitzats, un de més curt d’uns 6 km i uns 250 metres de desnivell, i l’altre, més llarg, d’uns 12 km i 425 metres de desnivell.

Com sempre un dels atractius de la caminada és que es recorreran indrets idíl·lics amb visites espectaculars. Per això, des de l’organització ja s’ha anunciat que un dels punts serà la Cova Gran com a punt d’avituallament amb esmorzar per als participants.

Des de l’Associació Esportiva de Politg també estan pensant en l’organització d’una Trobada de motos clàssiques per a aquest 2020. La idea és que inclogui diferents recorreguts per a les diferents especialitats del motor: enduro, cross, qustom, carretera o motos de trial, amb l’objectiu de fer gaudir a tots els amants del gas i del motor.

busbopPer completar l’oferta d’activitats de pràctica esportiva a l’aire lliure, la Baronia de Rialb compta amb diferents propostes empresarials que giren al voltant dels esports nàutics en aigües tranquil·les o aigües braves. Destaquem el Club Nàutic Segre Rialb, que ofereix activitats de  passeig en barca per l’embassament de Rialb amb barques amb capacitat de fins a 7 persoes, però també lloguer de barques sense pilot, caiacs, i pràctica de diferents esports nàutics com són la pesca o la natació.

Finalment, LaPica Trips & Events també organitza tota mena d’activitats a la Baronia de Rialb, entre els que destaquen el barranquisme i canyoning pel Forat de Bulí, el paddle surf i l’open caiac, però també escalada o ràfting, a més a més de passeig per l’embassament en barques motores.