Aquest cap de setmana s’han reprès les activitats turístiques a la Baronia de Rialb, després de dos mesos de tancament a causa de la COVID. Això s’ha traduït en la reobertura al públic de l’Oficina municipal de Turisme, i també amb les visites al conjunt medieval format per l’antic Monestir de Santa Maria de Gualter.

Segons les dades de visitants d’aquest primer cap de setmana, han vingut a visitar el Monestir una quarantena de visitants, tots provinents de la Regió Sanitària de Ponent. Concretament els visitants provenien d’Agramunt, Almacelles, Almenar, Balaguer, Benavent de Segrià, Lleida, Mollerussa i Ponts, a més a més de visitants provients del mateix nucli de Gualter.

D’aquests visitants destaca que hi ha hagut un percentatge important de visitants en autocaravana, al voltant del 20%. I també del fet que els visitants que provenien del mateix municipi han vingut a peu o en bicicleta.

Segons explica el Jaume Marvà, cap de l’Oficina de Turisme, la motivació principal de bona part dels visitants ha estat de descobrir nous atractius turístics per poder-los gaudir en família i a l’aire lliure, com són rutes a peu pel Camí del Riu, o rutes en cotxe per resseguir el principal patrimoni romànic de la Baronia, i també l’Àrea del Dolmen de Sòls de Riu.

Des de Turisme de la Baronia de Rialb es fa una molt bona valoració d’aquest primer cap de setmana, destacant que en tot moment s’han seguit les mesures de seguretat sanitària, que inclou l’ús de mascareta. Així mateix es destaca que la majoria de visitants venien al municipi per primera vegada, i l’havien conegut a través d’internet.