Fins i tot es va superar a la 25ª Trobada en nombre d’assistents, ja que van venir molts simpatitzants  de més de 25 pobles de les rodalies inclosos de les capitals de Balaguer, Lleida i Barcelona. La gent s’hi troba be i disfruta en venir any rere any, la qual cosa ens agrada molt. La majoria ens diuen del lloc on venen i per aixó ho podem saber. Es un plaer per als organitzadors poder-los trobar any rera any en aquesta Trobada i si no hi son, els trobem molt i molt en falta.
En aquesta 26ª Trobada, pel matí,  vàrem oferir la visita guiada i gratuita pel tècnic de l’oficina de turisme: Jaume Marbá  amb un gran nombre d’assistents, per la tarda vam tenir, com invitada especial a la Directora d’Administracions Públiques la Sra Rosa Vestit, que conjuntament amb l’Alcalde Antonio Reig i regidors es van inaugurar els expositors: l’audiovisual a vista de dron de l’Antoni Canes, les pintures acríliques de Ramon Pons i les fotografies en 3D de l’illa de Pasqua de Joan Diez.
Mes tart  la Missa oficiada per Mn Bonifaci i Mn Jaume i  acompanyada de la banda de música Bellpuig Cobla que en acabar ens va oferir un preciós concert de música catalana que va entusiasmar a tots els assistents, fins i tot alguns es van animar a ballar sardanes.
A continuació el dibuixant: Manel Esteban i Bevià ens va presenta el nou mapa il.lustrat de La Baronia de Rialb, mentrestant tothom s’estava menjant l’entrepà tan bo que van preparar tots els voluntaris  que amb poc mes de 3 hores van fer la quantitat de 426 entrepans. Tot un record!!!!
I ja només quedava l’actuació de les havaneres Barca de Mitjana, aquest any amb un toc d’humor del cantant va alegrar als assistents i per acabar-los d’animar es va reparti a tothom el rom cremat. I ja a la 2ª part el públic mes que content, cantant “la bella lola”, “el meu avi” …i  escoltant  els cantaires que van anunciar que el proper concurs d’havaneres no es faria a Calella sinó al Monestir de Gualter…… veurem si es veritat.
M.Dolors Caelles
Presidenta del Patronat d’Amics del Monestir de Santa Maria de Gualter i romànic de La Baronia de Rialb.