El Govern de la Generalitat ha posat disposició de les empreses del sector turístic una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros que es formalitzarà a través d’entitats financeres amb l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) o d’Avalis de Catalunya, amb l’objectiu de mitigar els efectes econòmics del Covid-19 sobre el sector. Tota la informació sobre aquesta línica ‘ICF-Avalis Liquiditat’, específica per a cobrir les necessitats de liquiditat de les pimes catalanes, és consultable al portal de l’ICF.

Així mateix, el Govern també ha aprovat una línia d’ajuts per a treballadors autònoms, consistent en un pagament únic de com a màxim 2.000€, destinat als autònoms dels sectors que s’han vist forçats a aturar l’activitat. Cal demostrar que durant el mes de març d’enguany s’han obtingut uns ingressos inferiors als del març de l’any passat. Els ajuts es poden demanar des del portal del Departament de Treball de la Generalitat.

Per consultar el detall de totes les mesures vigents per pal·liar les conseqüències de l’inactivitat a causa del Coronavirus, podeu consultar les seccions específiques del portal de l’Agència Catalana de Turisme, o bé el portal del Govern de Catalunya.

En un altre ordre de coses, la Generalitat ha llençat a través del Canal Salut una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes per tal que tothom es pugui fer el test virtual que permet controlar l’evolució dels símptomes a tota la població. Si encara no ho heu fet, descarregueu-vos l’app des d’aquest enllaç.

Descarregueu-vos l'app

Descarregueu-vos l’app