Un altre any, el fred no ha estat un empediment pel Ranxo de Gualter

Una nova edició de la Festa del Ranxo ha tingut lloc a la plaça Major de Gualter coincidint any rere any amb el dimarts de Carnaval.

La tradició que ja es troba recollida dins del llibre Catalunya Bull (Edicions Sidillà) típica dels mesos d’hivern, està elaborada amb productes de comerços pròxims a la localitat de km 0. Les cassoles, es comencen a calentar a les 6 del matí i es va cuinant a foc lent durant hores posan-hi pollastre, botifarra negra, patates, verdures, cigrons, entre d’altres productes.

Un cop arribades les autoritats, presents entre elles la ex presidenta del Parlament Carme Forcadell, el president de la Diputació de Lleida Joan Reñe, diputats del Parlament, alcaldes i regidors, l’actual alcalde del municipi Antonio Reig ha presentat l’edició d’aquest any i l’ha conclós Joan Reñe donant peu a la benedicció de la taula per Mossén Bonifaci Fortuny.

El dinar ha precedit gràcies a la organització i col·laboració de voluntàris de la vila, sense els quals la jornada no hauria estat possible.