La Baronia de Rialb constitueix un dels tresors del romànic més importants de Catalunya amb un conjunt de 23 esglésies romàniques. En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni us hem preparat una nova visita guiada amb una selecció d’aquestes esglésies, algunes de privades que només es poden visitar molt ocasionalment.

Sant Girvés de la TorreL’activitat tindrà lloc el divendres 12 d’octubre i començarà a les 10h al Monestir de Santa Maria de Gualter. Després de presentar l’espai del monestir l’activitat continuarà amb la visita de Sant Girvés de la Torre també conegut com Sant Girvés d’Aubàs. Seguidament es visitarà l’església de Sant Serni de Bellfort, i l’església de Santa Maria de Palau, de la que recentment s’han restaurat les pintures de l’absis. La visita també inclourà la descoberta de l’església de Sant Martí de Terrassola, i s’acabarà a la Masia Perdigués, on a part de visitar l’església de Sant Joan de Perdigués també es podrà conéixer aquesta important casa productora d’embotits locals.

L’activitat requereix desplaçament amb vehicle propi per part dels participants.
Tot i que la participació és gratuïta cal fer reserva prèvia, telefonant a l’ajuntament, al telèfon 973 460234 o bé a l’Oficina de Turisme, al correu electrònic turisme@baroniarialb.cat.

Romànic de la Baronia de Rialb - JEP 2018