La Baronia de Rialb acollirà la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany arriba a l’edició número 100, en una etapa que anirà de la Pobla de Segur fins a Manresa. Serà el divendres 27 de març, i arribarà a la Baronia de Rialb provinent del Port de Comiols cap a la una del migdia.

Està previst que l’etapa número cinc entri a la Comarca per Comiols i Folquer, i tot seguit prengui la carretera de la Baronia de Rialb per entrar al municipi per la zona de Palau de Rialb. A continuació, i sempre resseguint la carretera C-1412b, es passarà per la cruïlla de Bellfort i Politg, i s’arribarà fins al nucli de la Serra de Rialb, per continuar fins a Gualter. Els participants de la Volta Ciclista de Catalunya sortiran de la Baronia de Rialb pel pont de Gualter que comunica amb Ponts, i després de travessar aquesta població, agafaran direcció Manresa tot recorrent pels municipis de Vilanova de l’Aguda, Sanaüja, Biosca o Torà en direccó Calaf.

La Volta de Catalunya és una cursa inclosa en la màxima categoria del ciclisme mundial, la ‘UCI World Tour’. Això comporta el moviment d’un important nombre de participants, al voltant de 175 corredors. La comitiva, però, es complerta per aproximadament uns 70 cotxes i 20 motos, acompanyats pel dispositiu dels Mossos d’Esquadra. Tot un muntantge en moviment, que necessita una mitja hora per circular, i que per tant, implicarà alguns talls a la carretera C-1412b al seu pas per la Baronia de Rialb des de quarts d’una del migdia i fins que tota la comitiva no hagi passat.

L’edició 100 de la Volta Ciclista de Catalunya tindrà un cartell obra de Ramon Enrich, i la cançó ‘Eclipsi’ del grup Blaumut serà la cançó oficial de la competició. A nivell esportiu està previst de retre homenatge a alguns dels ciclistes més destacats de la història de la Volta amb un Sprint intermedi diari, coincidint amb l