Ja s’han posat a la venda via entràpolis les entrades de la tercera edició del Música i Paraules a la Baronia de Rialb, un festival que enguany tindrà lloc el dissabte 28 d’agost a 2/4 de 9 del vespre, i que estarà protagonitzat per Carles Belda i Joan Garriga. En aquesta tercera edició, els dos músics presentaran un espectacle acompanyats del diatònic, on interpretaran tant cançons populars com temes cultivats durant les respectives trajectòries musicals dels dos protagonistes, en una trobada única on la festa i el caliu hi estan assegurats.

Joan Garriga i Carles Belda són dos músics importants en l’escena musical catalana dels últims anys. Garriga va ser el fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú i també ha composat i interpretat en directe la banda sonora dels dos darrers espectacles teatrals d’Oriol Broggi (Bodas de Sangre i La bona persona de Sezuán). Actualment canta amb el Mariatxi Galàctic, un grup de Rúmbia Vallesana que toca i revisa cançons pròpies així com temes populars del cançoner de taverna i ball de plaça.

Belda va convertir l’acordió diatònic en el seu company inseparable als 20 anys, quan hi va topar en uns encants de diumenge. Després de tocar amb grups com Blat Segat, Correfolk i la Txaranga Revoltosa, va impulsar el grup Pomada, amb Helena Casas. El primer àlbum, Disc1, va rebre el premi al millor disc de folk per part de la revista Enderrock. Més endavant va formar part del grup Mesclat amb Marcel Caselles, Joan Reig, Titot, Peptoni Rubió i David Rossell. I va continuar la trajectòria impulsant El Belda i els Badabadocs que, amb ritmes caribenys, revisitava el cançoner català. Més recentment, amb Carles Sanjosé, Jordi Casadessús i Colma Bertran va forjar l’espectacle/disc Càntu