Aquest proper dimarts 27 de juliol entrarà en funcionament l’aparcament, que inclou diferents zones d’aparcament al llarg del camí paral·lel al Rialb. Està previst que hi hagi un punt de control d’accés amb personal de l’Ajuntament de la Baronia per informar als vehicles de l’obligatorietat d’estacionar només als llocs habilitats, i per cobrar la tarifa d’aparcament.

Les places tenen un preu que oscil·la entre 20€, 30€ o 40€ en funció de la proximitat a la zona dels gorgs del riu Rialb propers al congost del Forat de Buli, amb descomptes per a residents o clients de les cases rurals i empreses de serveis turístics del municipi. A més, hi ha la possibilitat de treure abonaments per tota la temporada.

El pàrquing entra en funcionament després d’haver passat el període d’exposició pública les ordenances que en regulen l’accés, i que prohibeixen la pernoctació nocturna a tota la zona del Riu Rialb, així com estacionar el vehicle en qualsevol punt del camí que no siguin les zones específicament habilitades, a fi de permetre el pas de vehicles de serveis o agraris.

De moment s’haurà de pagar in situ al punt de control d’accés als pàrquings, i amb la possibilitat de fer reserva de plaça telefònicament contactant amb l’oficina de turisme. Però està previst que en breu es posi en funcionament a la pàgina web de l’ajuntament l’aplicatiu que haurà de permetre de reservar plaça i pagar des de casa.