Aquest dilluns ha tingut lloc una nova edició de la Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb, que com cada any té lloc durant el pont de la puríssima. En aquesta edició s’han visitat un total de quatre esglésies romàniques, a més del nucli de Polig.

Així, l’itinerari a començat a 2/4 de 10 amb la benvinguda dels participants al Monestir de Santa Maria de Gualter per part de la Dolors Caelles, regidora de turisme, i del Jaume Marvà, director de l’Oficina de Turisme, encarregat de la mediació patrimonial dels monuments visitats durant tota la jornada.

Tot seguit la ruta ha començat anant en vehicles fins al nucli de Polig, una antiga vila closa que custodia el retaule gòtic de pedra policromada de Sant Iscle i Santa Victòria, originari de la Torra. Tot seguit els participants s’han desplaçat fins a Cal Solé per visitar el temple del segon romànic de Sant Pere del Soler (s.XII).

Una de les protagonistes de la jornada ha estat l’església de Sant Miquel de Vilaplana, també del segle XII, per posteriorment anar a visitar el temple parroquial de Sant Esteve de Pallerols, una església d’origen romànic, si bé transformada fortament al segle XVIII. Durant l’estada al nucli de Pallerols de Rialb els participants han pogut conèixer la recuperada rectoria de la mà del Ramon Camats, de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

La jornada s’ha acabat al singular temple de Sant Iscle i Santa Victoria, situat al petit nucli de la Torra de Rialb. Amb vistes sobre l’embassament, aquest temple del segle XI presenta una estru