L’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb ha hagut de posar el cartell de complert a aquesta edició de la Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb, que tindrà lloc aquest proper dilluns 12 d’octubre. Una activitat que visitarà les esglésies de Sant Girvés de la Torra, Santa Eulàlia de Pomanyons, Sant Iscle i Santa Victòria de la Torra, i Sant Miquel de Vilaplana, a més de l’antiga vila closa de Politg, on es conserva el retaule gòtic policromat de Sant Iscle i Santa Victòria.

Des de l’Ajuntament es fa una molt bona valoració d’aquesta acollida, i es convida els interessants que no s’han pogut inscriure a apuntar-se a les visites que estan previstes aquest cap de setmana coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. Encara hi ha places disponibles en els dos horaris, tant dissabte a l’antic monestir de Santa Maria de Gualter, com l’endemà diumenge a Santa Maria de Palau. Tot i que les visites de dissabte i diumenge són gratuïtes pel fet de coincidir amb les Jornades Europees de Patrimoni, cal tramitar la inscripció omplint el formulari.

Per tal de poder garantir unes condicions higièniques i de distanciament social necessàries, des de l’Oficina de Turisme recorden que en totes les activitats es obligatori l’ús de mascares, i que hi ha gel hidroalcohòlic disponible per als participants. Així mateix, expliquen que s’ha hagut de limitar l’aforament a un màxim de 20-22 persones, així com la necessitat que cada grup de convivència participi a la Ruta del Romànic amb el seu vehicle.