La nova edició de la ruta pel romànic del municipi s’ha saldat amb un gran èxit de públic amb una cinquantena d’inscrits. L’activitat s’ha emmarcat aquesta vegada dins de les Jornades Europees de Patrimoni i ha tingut lloc el divendres 12 d’octubre.

La Ruta pel romànic ha començat a les 10h del matí amb la benvinguda als participants al Monestir de Santa Maria de Gualter per part dels representants de l’Ajuntament i de l’Oficina de Turisme, que han agraït la participació i han fet una molt bona valoració de l’acollida que ha tingut l’activitat. Seguidament el grup s’ha traslladat fins a Sant Girvés de la Torre per visitar aquesta església romànica privada, un monument poc conegut i que normalment no és visitable.

Posteriorment els participants s’han traslladat fins a Bellfort per a visitar l’església romànica de Sant Serni. El següent monument a visitar ha estat l’església de Santa Maria de Palau, aprofitant que s’estan restaurant les pintures murals interiors. Sant Martí de Terrassola ha estat la darrera església romànica de la ruta, que aquesta vegada s’ha acabat a la Masia Perdigués, on s’ha visitat l’ermita de Sant Joan i s’ha conegut aquesta casa local d’elaboració d’embotits.