El dissabte 22 d’agost tindrà lloc el festival d’astronomia Romànic i Estels a la Baronia de Rialb, amb diferents activitats, sota l’organització de l’Oficina de Turisme.

Les activitats començaran a les 7 de la tarda amb una conferencia-taller Sobre el cel nocturn vist des de la Baronia de Rialb, una activitat gratuïta que es durà a terme al Monestir de Santa Maria de Gualter, i anirà a càrrec del guia d’astroturisme Ramon I. Canyelles.

La jornada es completara amb una activitat d’observació directa del cel, que tindrà lloc a les 11h del vespre a Palau de Rialb, una observació del cel amb ull nu i acompanyament guiat del guia Ramon I. Canyelles amb làser, i també inclourà observació amb telescopi.

Amb un preu de 3 euros, tindrà una durada prevista d’una hora, amb l’al·licient que després es podrà gaudir de l’accés a l’església de Santa Maria de Palau de nit, un temple romànic que ha estat reconegut recentment com a Be Cultural d’Interès Nacional, i que estarà obert per a l’ocasió.

Les dues activitats són independents, de maner que els participants poden assistir a les dues, o només en una. A causa de la COVID s’hauran de fer amb mascareta, i hi haurà un aforament limitat, pel que cal inscripció prèvia omplint aquest formulari, o contactant amb l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb. Les activitats s’emmarquen dins l’aposta de la Baronia de Rialb pel turisme familiar i de natura, que s’ha reforçat per l’obtenció per part de la Baronia de Rialb del segell Starlight de la UNESCO com a territori amb un cel fosc i sense contaminació lumínica.