Aquest dimarts dia 25 Gualter ha estat l’escenari, un any més, de la Festa del Ranxo, un dinar a l’aire lliure de veïns i amics de la vila, que té el seu origen el els àpats de carnestoltes, que es feien antigament de forma comunitària abans de la Quaresma i els quaranta dies de dejuni i abstinència.

En l’edició d’enguany, on hi han participat unes 250 persones, s’ha comptat amb la presència del Molt Honorable Conseller de Territori i Sostenibilitat, sr. Damià Calvet, a més a més de diputats, alcaldes i regidors dels pobles de la comarca i poblacions veïnes, presidits pel sr. Antònio Roig, alcalde de la Baronia de Rialb, com a amfitrió.

Abans de l’àpat el batlle de la Baronia ha aprofitat per donar la benvinguda a tothom, i per explicar a les autoritats la importància de tenir unes potents polítiques de desenvolupament rural i equilibri territorial que no descuidin ni el turisme ni l’explotació forestal.

L’activitat del Ranxo comença des de primera hora del matí, que és quan al mig de la plaça major de Gualter s’encenen els focs que permetran anar fent bullir a poc a poc les calderes amb el popular ranxo.

Durant tot el matí els veïns del poble són els encarregats de preparar-ho tot, taules, cadires, porrons, coure les llonganisses i les botifarres negres, i tindre-ho tot a punt per l’arribada del conjunt de veïns del municipi i demés convidats, a partir de les dues del migdia, en aquest àpat comunitari d’hivern. Gràcies a tots per acompanyar-nos-hi!