EYCH2018Lavender-cat

La Baronia de Rialb s’adhereix a l’Any del Patrimoni Cultural

El Parlament Europeu i el Consell d’Europa van aprovar el maig de l’any passat que el 2018 seria l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Per això, l’Ajuntament de La Baronia de Rialb juntament amb l’Oficina de Turisme s’ha adscrit a la iniciativa, coordinada des de la Generalitat de Catalunya, que vol visibilitzar internacionalment els elements del patrimoni material, immaterial i natural en un programa d’actes al llarg de l’any que podreu trobar a anydelpatrimoni.cat.

L’any europeu del patrimoni cultural vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el nostre patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.

Des de l’Ajuntament i l’Oficina de Turisme de La Baronia de Rialb, s’ha organitzat dins del marc dos sortides per a conèixer el patrimoni cultural, en especial el llegat romànic del municipi, els dies 31 de març i 17 de juny, on es voldrà reflexionar sobre els reptes als quals s’enfronta el patrimoni municipal, com la pressió ambiental i física sobre el patrimoni i el tràfic il•lícit dels bens culturals per comprendre i difondre el seu valor únic.