L’església romànica de Santa Maria de Palau, al nucli de Palau de Rialb, serà la gran protagonista de les activitats que s’han programat per a les Jornades Europees de Patrimoni d’enguany, una edició que també comptarà amb visites guiades al Monestir de Gualter.

Les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany es duen a terme el cap de setmana del 10 i l’11 d’octubre de 2020, començaran el dissabte amb una jornada de portes obertes del Monestir de Santa Maria de Gualter durant tot el matí, de 2/4 d’11 fins a 2/4 de 3. Coincidint amb les Jornades de Patrimoni, des de l’Oficina de Turisme es duran a terme visites guiades gratuïtes el dissabte tant a les 11h com a 2/4 d’1.

El plat fort, però, arribarà l’endemà diumenge, ja que per primera vegada s’ha programat durant tot el matí una jornada de portes obertes a l’església romànica de Palau de Rialb, un temple del primer romànic català, segle XI, i de planta basilical de tres naus, que l’any passat va obtenir el reconeixement amb la declaració de Bé Cultural d’Interés Nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

En el decurs de la jornada, en la que també es podran veure les pintures renaixentistes del seu interior, i que han estat restaurades amb dues intervencions els anys 2018 i 2019, el diumenge es duran a