El proper divendres 6 de desembre tindrà lloc una nova edició de les rutes pel romànic de la Baronia de Rialb, una activitat oberta a tothom i que es duu a terme quatre vegades a l’any per poder anar descobrint el conjunt de les 25 esglésies d’origen romànic que hi ha repartides per arreu del municipi.

En aquesta edició l’activitat començarà a les 10h del matí a l’antic Monestir de Santa Maria de Gualter, moment en el que es donarà la benvinguda, es presentarà l’itinerari, i es podrà visitar les dependències d’aquest antic cenobi benedictí. Tot seguit els participants es desplaçaran fins a l’església de Sant Girvés, una església que com l’antic monestir compta amb una planta basilical de tres naus i tres absis.

L’activitat continuarà visitant l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre de Rialb, i seguidament els participants es desplaçaran fins a Pallerols de Rialb, on es veurà l’església d’origen romànic de Sant Esteve de Pallerols. Serà en aquell moment quan els participants deixaran els vehicles a Pallerols i es desplaçaran a peu fins a l’ermita de Sant Marc de Pallerols. La jornada es clourà amb la visita de la petita església de Sant Pere del Soler