El dissabte onze de setembre tindrà lloc una nova edició de la Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb, una activitat guiada en la que els visitants es desplacen en vehicles per tal de descobrir les diferents esglésies romàniques del municipi durant un matí.

En aquesta edició es visitaran esglésies del Rialb Sobirà. L’activitat començarà al Monestir de Gualter a 2/4 de 10 del matí, quan es donarà la benvinguda als participants, i s’explicarà l’itinerari. La primera parada de la ruta serà l’església de Santa Maria de Palau, un temple del primer romànic declarada Bé Cultural d’Interés Nacional. Seguidament els participants aniran fins a Sant Ponç de Martimà, un petit temple d’una sola nau i de propietat privada.

El seguent monument serà Sant Martí de Terrassola, una església del segle XI construïda sobre un antic temple pre-romànic. Seguidament els participants aniran fins a Mas Barrat on es visitarà Sant Salvador de Mas Barrat, del segle XII. L’església barroca de Sant Andreu del Puig de Rialb, que es va construir sobre una església del primer romànic, serà el punt final de la visita, en una activitat que està previst que s’acabi a les dues del migdia. El preu de la inscripció és de 10 euros, i els interessats cal que tramitin la inscripció omplint aquest formulari o contactant telefònicament o per correu electrònic amb l’oficina de turisme.

La Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb és una activitat ja consolidada de l’Oficnia de Turisme de la Baronia. Es duu a terme un total de quatre vegades a l’any, coincidint normalment en festius entre setmana. Enguany es va haver de cancel·lar la primera edició, prevista per la Setmana Santa. Es va celebrar una primera edició per Sant Joan, i a part d’aquesta de la diada se’n durà a terme una altra pel pont de la puríssima, al desembre.

L’oferta de descoberta del patrimoni romànic de la Baronia de Rialb es completa amb les activitats de portes obertes que es programaran durant el cap de setmana del 9 i 10 d’octubre, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni. A més, des d’enguany l’Oficina de Turisme duu a terme visites guiades a Santa Maria de Palau tots els primers dissabtes de mes, que se sumen a les ja tradicionals visites guiades al Monestir de Gualter.