Com cada any, aquest proper dijous 24 de juny tindrà lloc una nova edició de la Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb, coincidint amb la festivitat de Sant Joan. En aquesta edició seran cinc els temples que es visitaran, en una jornada que començarà a 2/4 de 10 del matí al Monestir de Gualter.

Els participants començaran la Ruta anant fins a Sant Martí de Terrassola, una església del primer romànic (segle XI), però aprofitant estructures d’un temple preromànic anterior. Tot seguit els participants es desplaçaran riu Rialb avall fins a la partida de Mas Palou per descobrir una església del segon romànic (segle XII), Sant Miquel de Mas Palou.

Un dels plats forts de la jornada arribarà a la meitat de la ruta, quan s’arribarà a Sant Iscle i Santa Victòria de la Torra, aquest sorprenent temple del segle XI, singular en el panorama de l’arquitectura catalana medieval per presentar unes estructures gens habituals al seu temps. Tot seguit s’anirà fins a l’Àrea del Dolmen, on es descobrirà l’única església desplaçada de la Baronia, és Santa Eulàlia de Pomanyons (segle XII), que es va traslladar pedra a pedra arran de la construcció de l’embassament, perquè el seu emplaçament original va quedar colgat.

Finalment la ruta es tancarà a un altre dels importants temples del primer romànic català que trobem a la Baronia de Rialb, l’església de Sant Girvés de la Torra (segle XI), que sorprèn per oferir una estructura de planta basilical de tres naus gairebé quadrada.

Com sempre l’activitat té una durada d’unes quatre hores, i un preu de 10€. Cal inscripció prèvia, i els participants han de venir proveïts de vehicle propi per a fer els desplaçaments als diferents punts. L’activitat estarà guiada des de l’Oficina de Turisme pel Jaume Marvà, guia habilitat.

Els interessats podeu inscriure-us contactant telefònicament o per correu electrònic amb l’oficina de turisme, o bé omplint el formulari que trobareu clicant al cartell o bé en aquest enllaç.
Ruta-del-romànic__24JUN21