Des d’aquest dijous s’ha activat a la Baronia de Rialb el nivell 3 del Pla Alfa, que és el nivell més alt de risc d’incendis, fet que implica restriccions de mobilitat i extremar les mesures. Des de les 00h del dijous l’accés a tota la vall del Riu Rialb està restringit a veïns i estiuejants que tinguin l’allotjament a dins del perímetre. Dotacions del cos d’Agents Forestals conjuntament amb personal de l’Ajuntament estan senyalitzant i informant de les restriccions des d’aquest matí de dijous.

Aquestes mesures s’han hagut de prendre a fi de reduir el màxim la mobilitat a la zona per reduir el risc d’incendi, però també, per garantir la possibilitat de poder evacuar la gent atrapada en cas de foc. I seran vigents mentre duri el nivell 3 del Pla Alfa, en principi previst fins diumenge. Així mateix, s’ha prohibit la caça, i es recorda l’obligatorietat dels pagesos que fan la sega de dur quatre motxilles d’aigua o bé 4 extintors en base d’aigua.

El Nivell 3 s’ha estès per d’altres municipis de l’Urgell Mitjà com són Artesa de Segre, Peramola, Coll de Nargó, Bassella, Tiurana, Vilanova de l’Aguda, Ponts o Oliola. Us demanem que ens ajudeu a difondre aquestes mesures preventives, i que en cas de veure qualsevol situació de risc truqueu al 112.