Aquest dimarts 16 de juny ha sortit publicada una nova línia d’ajuts per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya, per pal·liar les conseqüències econòmiques de la COVID-19. Cal que les empreses o autònoms estiguin donats d’alta al Registre de Turisme de Catalunya en alguna de les modalitats que preveu la línia d’ajuts: establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings o establiments de turisme rural. També inclou els explotadors d’Habitatges d’Ús Turístic, però n’exclou els propietaris. També exclou els que ja van beneficiar-se de la primera línia d’ajuts, concedida a l’abril.

També inclou empreses d’activitats turístiques, com són les activitats aquàtiques o nàutiques, o excursions guiades pel medi natural. Les quantitats de l’ajut seran de 2.500€ per autònoms i empreses de fins a 5 treballadors, i de 5.000€ per a més treballadors.

Les sol·licituds es resoldran per odre cronològic fins a exhaurir el pressupost, i s’han de tramitar exclusivament per via electrònica a través del portal Canal Empresa de la Generalitat. Segons ens informen des de la xarxa d’oficines de turisme, no està previst d’activar el termini per tramitar les sol·licituds fins la setmana vinent.