La Baronia de Rialb tanca l’accés al Riu Rialb els caps de setmana per l’elevat risc d’incendis. Així mateix, durant tot l’estiu ha quedat restringit l’accés motoritzat al Forat de Buli, per evitar el col·lapse de vehicles i per garantir la seguretat en cas d’incendi.

Durant aquest estiu, i a l’espera de posar en funcionament els pàrquings

L’Ajuntament de la Baronia de Rialb ha prohibit l’accés al barranc del Forat del Buli per tal de garantir la seguretat dels turistes que visiten aquest enclavament natural per practicar el bany o el barranquisme. Ha estat una decisió com a mesura de prevenció davant de l’elevat risc d’incendi en aquesta zona, i perquè els camins no estan preparats per a absorbir un gran volum de vehicles.

La Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa, risc molt elevat d’incendi forestal, i en cas d’incendi, seria molt difícil de poder evacuar els banyistes i practicants de barranquisme, i no es podrien atendre possibles emergències, degut als difícils accessos, que si queden bloquejats pels vehicles dels visitants farien impossible l’accés a la vall als vehicles d’emergència i bombers.

L’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb ha posat en funcionament un punt d’informació, operatiu els caps de setmana i festius, a la mateixa vall del Rialb.

La Baronia de Rialb es un dels municipis de Catalunya amb un risc mes alt de patir un gran incendi, en el qual es podrien cremar fins a 20.000 hectàries de massa forestal. Per evitar una catàstrofe en cas d’incendi l’ajuntament ha decidit d’aplicar mesures estrictes de prevenció.

De cara a l’estiu vinent s’habilitarà una zona regulada de pàrquings de pagament a tocar del Riu Rialb, a la zona del Moli del Coix, on també s’hi habilitaran uns serveis i un punt d’acollida i informació per al visitant. Les obres suposaran una inversió de 115.000 euros, i està previst que les obres es duguin a terme aquesta tardor.