Els sis municipis que constitueixen el Consorci Segre Rialb debaten aquest divendres com evitar el risc d’incendi forestal en el nou context de canvi climàtic, tot dinamitzant el territori, en unes jornades que tindran lloc a la Baronia de Rialb.

Les jornades començaran a partir de 2/4 de 10 del matí, i inclouen un primer bloc de comunicacions a les dependències de l’Ajuntament, a l’antic Monestir de Gualter, i un segon bloc de visita al territori, en el que s’ensenyarà in situ el funcionament de la Xarxa pública de calor de biomassa de Vilaplana.

En el marc de les comunicacions, i després de la benvinguda a càrrec de les autoritats, tindran lloc quatre comunicacions tècniques. La primera anirà a càrrec del sr. Marc Castellnou del Grup d’Acció Forestal de la Generalitat, i porta per títol ‘Risc d’Incendi Forestal al Pirineu de Lleida dins del nou context de canvi climàtic’. Seguidament la sra. Teresa Cervera del Centre de la Propietat Forestal de la Generalitat parlarà de la Gestió Forestal i valoració dels serveis ecosistèmics.

La tercera comunicació anirà a càrrec de la sra. Neus Puy del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, i versarà sobre Bioeconomia i nous productes de la fusta. La darrera comunicació consistirà en presentar la Xarxa Pública de Calor de Vilaplana i anirà a càrrec del batlle sr. Antonio Roig, el responsable del projecte sr. Jordi Brescó, i el sr. Isidre Alférez en representació de l’empresa IMARTEC.

La jornada inclou un dinar de treball al Restaurant la Masia de Peramola, i una cloenda a càrrec del sr. Ramon Consola, de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Lleida. El preu per participar és de