El telenotícies de TV3 d’aquest dijous 22 de juliol s’ha fet ressò del tancament dels accessos al riu Rialb, a causa de l’alt risc d’incendi, que s’ha materialitzat en l’activació del nivell 3 del Pla Alfa.

Aquest alt risc d’incendis ha portat a tancar diversos espais naturals. A partir d’avui no es pot accedir al parc natural de Montserrat, a la Catalunya Central; a la Baronia de Rialb, a la Noguera; al massís de les Cadiretes, al Baix Empordà, ni tampoc a les Gavarres.

Segons ha declarat l’Antonio Reig, alcalde de la Baronia de Rialb, és important que durant aquest cap de setmana no es visiti la Vall del Riu Rialb per reduir el risc d’incendi, però també, perquè els visitants no quedin atrapats en un possible incendi, que obligaria a evacuar la gent en una zona que és un cul de sac.

En el reportatge també hi participa el Llorenç Ricou, cap dels serveis dels Agents Rurals de les Terres de Ponent, que recorda que a la Baronia de Rialb hi ha moltes hectàries de massa forestal contínua, fet que incrementa el risc d’incendis. Teresa Macià i Josep Carnicé signen aquest reportatge, en el que recorden que a partir del dimarts 27 els aparcaments del riu Rialb seran de pagament.