El veterà músic de blues farà una micro-gira dins del festival de música dels micropobles que el portarà aquest juny a la Baronia de Rialb i al Santuari del Miracle de Riner.

L’Associació de Micropobles de Catalunya ha decidit portar la música arreu del país, i engega la primera edició de l’Itinera Festival, un projecte al que ja s’han apuntat una vuitantena de micro-municipis catalans, i que oferirà tota mena de concerts de blues, jazz, soul i bossa nova amb tota mena d’artistes emergents, sobretot del país, en formats de duet, trio o solo.

Un dels plats forts de presentació del festival serà el concert doble que farà el veterà músic de blues Quico Pi de la Serra. El veterà cantant de blues ha preparat una mini gira amb dos concerts durant aquest mes de juny, que el portaran el divendres 11 de juny al Monestir de Gualter, a la Baronia de Rialb, i l’endemà dissabte al Santuari del Miracle de Riner, al Solsonès. Serà una ocasió immillorable de gaudir de la música d’aquest guitarrista barceloní, Pi de la Serra, en un entorn únic.

En els dos concerts Pi de la Serra actuarà en format duet acompanyat a l’harmònica del Joan Pau Cumellas. El concert de divendres a la Baronia de Rialb tindrà lloc al claustre romànic del monestir de Gualter, a les vuit del vespre. Les entrada al preu de 15€ es podran adquirir al web del festival o bé a l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb.

Aquest no serà l’únic concert del festival que acollirà la Baronia de Rialb, ja que se n’ha programat dos mes, tots en espais patrimonials reconeguts com a Bé Cultural d’Interés Nacional. El dissabte 24 de juliol i en el marc de la Trobada Cultural, el Monestir serà l’escenari d’un concert de jazz, i el diumenge 15 d’agost, coincidint amb la Festa Major de Palau de Rialb, hi haurà el darrer dels tres concerts. En aquest cas serà a l’església de Santa Maria de Palau. Aquests dos concerts seran gratuïts.

L’Itinera Festival, Música als micropobles és un festival de nova creació, organitzat conjuntament per l’Associació de Micropobles de Catalunya i la productora musical Aktive Esdeveniments. Té una durada de juny a octubre, i ha programat concerts a totes les vegueries del país amb una quarantena d’artistes emergents dels àmbits del jazz, el blues, la bossa nova i el soul. El projecte compta amb la direcció artística del Marcel Marata, i la col·laboració de les principals associacions i clubs de jazz i blues del país.

Logo-nou-festival-Itinera