Aquest dissabte 8 de maig ha tingut lloc la jornada comunitària de neteja dels espais verds de la Baronia de Rialb! L’activitat ha començat a les 10h del matí, i hi han participat un total de 16 voluntaris, que se n’han encarregat de netejar dos espais emblemàtics de Gualter: la jornada ha començat a la vora del riu Segre, a l’espai conegut com la peixera de Gualter, i tot seguit els voluntaris s’han desplaçat fins al mirador de Gualter, un mirador de l’embassament situat a dalt de la vila, i accessible amb vehicle des de la carretera.

El resultat de la jornada ha estat la recollida d’un total de 329 kg de residus, dels quals n’hi havia d’envasos, vidre i paper, però també, i de forma significativa 140 kg de runa. Des de l’Ajuntament es fa una molt bona valoració de la jornada, i s’agraeix a tots els voluntaris que ho han fet possible. Així mateix, s’apunta que s’ha començat a mirar la possible col·locació de cartells informatius informant de la prohibició d’abocar deixalles, perquè ambdós són llocs reincidents.

El programa Let’s Clean Up Europe! és una acció a nivell europeu per a netejar espais verds propers a la població per part dels veïns i voluntaris, i té lloc el mateix cap de setmana arreu del continent. És una activitat a la que la Baronia de Rialb hi participa cada any, si bé l’any passat es va haver de cancel·lar perquè va coincidir amb el període de confinament.

07bis