A poc a poc es van recuperant els Aplecs i Festes Majors de la Baronia de Rialb, després de l’aturada causada per la pandèmia. Així aquests primers dies del mes de març han tingut lloc dos emblemàtics aplecs de primavera. El primer ha estat l’Aplec de Sant Marc, que ha aplegat veïns de Pallerols de Rialb i de les viles veïnes a una trobada que ha tingut lloc el diumenge 2 de maig, amb una missa celebrada per mossèn Bonifaci a l’església parroquial de Sant Esteve de Pallerols.

Dolors-Caelles_watsappMAI21-2El segon aplec ha estat l’aplec de Palau de Rialb conegut com la Festa del Roser. Aquesta festa major de primavera, que té lloc el mes de maig a Santa Maria de Palau, ha tingut lloc el diumenge 9 de maig. La situació sanitària ha fet que se suspengués la tradicional processó de la Mare de Déu al volant de l’església romànica, encapçalada per l’estendard, però sí que s’ha pogut celebrar la tradicional homilia.

Des de l’Ajuntament i dels veïns es fa una molt bona valoració del fet que a poc a poc es vagi reprenent l’activitat de festes i aplecs tradicionals dels diferents nuclis de la Baronia, i es confia que l’any vinent ja es pugui recuperar el programa amb tota normalitat. Ara, la propera cita serà el mes de juny amb la festa del Roser de la Cirera de Gualter, en la que està previst que ja es pugui recuperar el tradicional concert-ball de tarda.