El proper dilluns dia 24 de juny, coïncidint amb la festivitat de Sant Joan, l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb ha preparat una nova edició de ‘la Ruta del Romànic’, un itinerari guiat que consisteix en visitar diferents esglésies romàniques de la Baronia de Rialb per a donar a conèixer el ric patrimoni cultural del municipi.

L’activitat començarà a les 10h del matí al punt de trobada del Monestir de Gualter, on es facilitarà informació del territori i de la ubicació de les esglésies que es visitaran. Tot seguit es farà el desplaçament fins a l’Àrea del Dolmen per visitar la petita ermita de Santa Eulàlia de Pomanyons. A continuació, i resseguint el riu Rialb, el grup arribarà fins a Mas Palou per descobrir l’església romànica vinculada al mas, Sant Miquel de Mas Palou.

Cap a les dotze del migdia està previst que el grup faci parada al nucli de la Torre de Rialb per a visitar el petit poble i la seua església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria, per seguidament prendre la carretera fins a Vilaplana. L’activitat inclou la visita de l’església de Sant Miquel de Vilaplana, una petita joia del romànic que ha estat restaurada recentment. De camí de tornada, i per acavar l’activitat, està previst de parar a Politg per admirar el retaule gòtic policromat provinent de l’església de la Torre.

L’activitat té un cost de 10€, una durada aproximada de quatre hores, i és necessari fer la inscripció prèvia contactant l’Oficina de Turisme, ja sigui via correu electrònic o telefònicament.

Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb, 24 de juny de 2019

Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb, 24 de juny de 2019