Les noves mesures donades a conèixer aquest divendres, que limiten l’activitat als municipis de la Noguera i del Segrià, no afectarà finalment els municipis de les rodalies d’Artesa de Segre i de Ponts, i per tant, finalment, la Baronia de Rialb en quedarà exclosa. Així ho ha decretat la nit del divendres el jutge substitut del jutjat d’instrucció numero 2 de Lleida

Pel jutge, que també n’ha exclòs cinc municipis del Segrià, no cal aplicar aquestes mesures pel fet que tant a l’Area Bàsica de Salut de Ponts com a la d’Artesa de Segre només hi ha dos casos actius. I per tant, les mesures restrictives queden acotades a la part occidental i sud de la comarca, mes properes a Balaguer.

Aquesta novetat permet que es puguin continuar desenvolupant a la Baronia de Rialb les activitats culturals, esportives o nàutiques que es duen a terme durant l’estiu. La decisió possibilita de continuar amb la seva activitat a les empreses que gestionen activitats recreatives i nàutiques a l’embassament, a la zona baixa del municipi, vora el Segre, o bé que ofereixen servei d’acompanyament i guiatge en l’activitat de barranquisme al congost del Forat de Buli, al Riu Rialb.

El jutge considera que a les zones del Segre Mitjà no hi ha massa incidència de la covid, i per tant, amb la seva decisió, possibilita també que l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb continuï oferint, entre d’altres, les visites culturals al conjunt patrimonial de l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter, tots els dissabtes i diumenges a les 11h i a 2/4 d’1 del migdia.