La Baronia de Rialb participarà un any més a les Jornades Europees de Patrimoni amb diferents activitats gratuïtes que tindran lloc a diferents espais patrimonials del municipi. Les Jornades permeten descobrir tota mena de monuments del patrimoni cultural d’una manera diferent, i enguany tindran lloc el cap de setmana del 12 i 13 d’octubre amb activitats arreu de Catalunya

Des de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb s’ha programat per dissabte els maridatges benedictins: una jornada especial de maridatges als espais de l’antic monestir benedictí de Gualter, amb els productes i artistes dels territoris al voltant del Montsec com a protagonistes.

La joranda de portes obertes experimentarà amb la fusió de diferents sons i manifestacions artístiques de la zona, comptant entre els artistes convidats el dj Bacardit de Tremp, que amenitzarà la jornada amb una sessió de música disco entre les pedres de l’antiga basílica romànica de les 12 a les 15h del migdia.

Durant tot el matí també s’han programat diferents visites guiades gratuïtes al conjunt monàstic a càrrec dels guies de l’Oficina de Turisme. I paral·lelament s’han previst tastos de productes locals de la zona de la Ribera del Segre i les terres del Montsec a càrrec de productors locals.

L’endemà diumenge està prevista una nova edició de la Ruta pel Romànic de la Baronia de Rialb, però aquesta vegada amb vehicles tot terreny. Amb punt de trobada a l’església de Santa Maria de Palau a les 10h del matí, la ruta inclourà un total de cinc esglésies de la zona alta del municipi, el Rialb Sobirà. Es visitaran les esglésies de Santa Maria de Palau, Sant Martí de Terrassola, Santa Anna de Fabregada, Sant Salvador de Mas Barrat i Sant Sebastià de Cerdanyès.

Tot i que es tracta d’una activitat guiada pels guies de l’Oficina de Turisme, el desplaçament dels participants s’haurà de fer amb els propis vehicles, i per aquesta ocasió caldrà anar amb vehicles una mica elevats, motiu pel qual es recomana fer servir vehicles SUV o tot terreny, que hauran de ser facilitats pels propis participants.

L’Oficina de Turisme anunciarà al seu moment com tramitar les inscripcions a les activitats en les que calgui inscripció prèvia.

Jornades Europees de Patrimoni 2019

Jornades Europees de Patrimoni 2019