Aquest dilluns el municipi de la Baronia de Rialb passa a la zona 1, conjuntament amb els altres municipis de l’Àrea Bàsica de Salut de Ponts, i demés comarca de la Noguera. Tal com explica la Generaliat, aquest canvi implica que ja es poden obrir al públic els diferents serveis relacionats a l’hostaleria, la restauració i el turisme.

Així, les empreses registrades de turisme actiu poden operar amb la limitació de 10 persones màxim per grup, preferentment amb cita prèvia. Aquestes activitats s’han de dur a terme a l’aire lliure, limitant els locals tancats només per a recepció, i si és el cas, vestuaris, garantint sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció dels espais.

Els establiments d’allotjament turístic de qualsevol tipologia també poden obrir, tot i tenir tancades les zones comunes. No es permetrà l’ús de piscines, spas, zones infantils, i d’altres no imprescindibles per a l’habitatge. Cal garantir sempre les distàncies de seguretat, i la neteja i desinfecció dels espais.

La totalitat de restaurants podran obrir terrasses amb limitacions i condicions de seguretat. Una autorització que s’afegeix a la de recollir menjar per emportar, que ja era vigent, i a la que ja s’havia acollit l’únic restaurant del municipi. Així mateix, els allotjaments turístics podran obrir cafeteries i menjadors exclusivament per donar servei als clients allotjats.

Està permesa la mobilitat dins de la Regió Sanitària de Ponent, inclòs el fet d’anar a la segona residència. Així mateix, està permès d’anar al bosc o als parcs en l’activitat d’esport o passeig, d’acord amb les limitacions del nombre de persones i franges horàries permeses.

Pel que fa a la mobilitat, és obligatori l’ús de mascareta en transport públic, però està permès l’ús del vehicle privat, i la seva ocupació total sense mascareta si els ocupants viuen junts. Si els ocupants no viuen junts, es permet l’ús del vehicle privat amb fins a 2 persones per fila i amb mascareta.

Els museus i equipaments patrimonials, com el Monestir de Santa Maria de Gualter, també obriran amb limitacions d’un terç de l’aforament, mantenint distàncies de 2 metres de seguretat. Les visites de grup es limiten de moment a la unitat familiar o de convivència.

La Baronia es troba al Prepirineu, i limita amb poblacions de les comarques del Pallars Jussà i l’Alt Urgell que ja estaven a la Zona 1 des del passat dia 11. Tot i això, pel fet de pertànyer a la Regió Sanitària de Lleida no entra a aquesta zona fins aquest dilluns 18.