Aquest proper cap de setmana es reprenen les activitats turístiques a la Baronia de Rialb, amb el canvi que hi ha hagut que permet passar a confinament comarcal. Dissabte ja es reobre al públic l’Oficina de Turisme, que durant aquest temps ha treballat a porta tancada. I també es recuperen les visites guiades a l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter.

Les visites tindran lloc en l’horari habitual: tots els dissabtes i diumenges a les 11h i a 2/4 d’1. És una activitat que té una durada d’una hora, s’ofereix en català, i té un preu de cinc euros, però hi ha descomptes per a joves i grups. Les visites guiades van a càrrec del Jaume Marvà, guia oficial de turisme de Catalunya i tècnic de turisme de la Baronia de Rialb.

Des de l’Oficina de Turisme, ubicada al mateix monestir, es preveu que, coincidint amb les votacions, es comenci a activar la mobilitat a nivell comarcal. En aquest sentit recorden que la Baronia de Rialb, situat a l’extrem nord-oriental de la Noguera, és un dels municipis més extensos de Catalunya, i que compta amb un conjunt de vint-i-cinc esglésies d’origen romànic, així com un dolmen i diversos miradors. L’oferta turística es completa amb nombrosos camins i corriols per a fer esport en plena natura, i per contemplar el paisatge, sobretot al voltant del Riu Rialb, el Riu Segre i l’embassament.

Pel que fa als serveis turístics, des de l’Oficina de Turisme expliquen que