Aquest divendres s’ha acabat la temporada de bany al Riu Rialb, una temporada que ha vingut marcada per la prohibició d’accedir amb vehicle a la zona alta de la Vall del Riu Rialb des del 25 de juliol per garantir la seguretat dels banyistes i veïns. L’altra novetat de la temporada ha estat l’habilitació d’un punt d’informació turística per part de l’Oficina de Turisme municipal, per facilitar mapes i informació als visitants a la mateixa zona de bany.

Gracies a la caiguda de les temperatures d’aquesta darrera setmana, i la baixada del risc d’incendis, l’Ajuntament de la Baronia de Rialb ha resolt deixar sense efecte la prohibició d’accés a la Vall del Riu Rialb a partir d’aquest divendres dia 28 d’agost. Aquesta mesura permetrà l’accés motoritzat a partir d’ara a les tolles properes al Forat de Buli, un accés que durant aquestes darreres setmanes s’ha hagut de fer a peu.

La prohibició d’accés motoritzat a la zona alta de la vall ha permès garantir una circulació ordenada de vehicles, sense obstaculitzar els camins en cas de necessitat d’accés per a veïns i serveis d’emergències. La mesura preventiva venia justificada per l’elevat risc d’incendi forestal de tota la vall, que s’ha vist reflectit en l’activació del Pla Alfa de prevenció contra els incendis.

Durant les darreres sis setmanes el punt d’informació ha atès tota mena de consultes dels banyistes provinents d’arreu de Catalunya i Andorra, amb unes xifres en caps de setmana de temporada alta al voltant dels 300 banyistes diaris, comptabilitzant-se entre 70 i 130 cotxes diaris segons el dia. Els visitants més nombrosos provenen en primer lloc de les Terres de Ponent, seguit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Penedès-Anoia, la Catalunya Central i l’Alt Pirineu.

Des de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb es fa una valoració molt positiva de les mesures preses, que han permès de descongestionar els espais mes sol·licitats, i un repartiment de banyistes homogeni a les diferents tolles repartides per tot el Riu Rialb, des del Forat de Buli fins a l’Àrea del dolmen. Amb aquesta voluntat, a partir de l’any vinent l’Ajuntament té pr