Es tanca amb molt bona acceptació un cap de setmana dedicat al romànic a la Baronia de Rialb.

La Baronia de Rialb ha acollit aquest cap de setmana diversos activitats al voltant del patrimoni romànic, que han gaudit de molt bona acceptació per part del públic, tant pel que fa al nombre de participants com a la satisfacció final dels mateixos.

Les activitats han començat dissabte amb una jornada de portes obertes al Monestir de Santa Maria de Gualter, que ha inclòs dues visites guiades en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni. Les dues visites han estat gratuïtes i han tingut lloc a les onze i a dos quarts d’una, amb molt bona participació en les dues edicions, sobretot de gent provinent de la comarca del Segrià.

L’endemà diumenge ha comptat amb una novetat, i és que per primera vegada, l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb ha inclòs l’església de Santa Maria de Palau de Rialb en el programa d’activitats de les Jornades Europees del Patrimoni, aprofitant que el març d’enguany es va aprovar definitivament la declaració del monument com a Bé Cultural d’Interés Nacional. Les visites guiades a Santa Maria de Palau també s’han desenvolupat en dues edicions, a les onze i a dos quarts d’una, destacant com a principal origen dels participants la comarca del Barcelonès.

Finalment el dilluns ha tingut lloc la Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb, que en aquesta edició ha incorporat un total de quatre esglésies romàniques: Sant Girv