Bellfort i Pallerols de Rialb han estat els escenaris aquest cap de setmana de dues importants trobades, que han reunit nombrosos veïns i visitants en aquests dos nuclis de la Baronia.

La Trobada de la Rosa ha tingut lloc aquest dissabte al voltant de l’església i parròquia de Sant Esteve de Pallerols, en una jornada de record pels emboscats que van haver de fugir de l’horror de la Guerra de Franco, i en particular, pel pas de Sant Josepmaria Escrivà pel Camí de Pallerols a Andorra l’any 1937. La jornada hi inclòs diferents activitats de pregària, la processó amb la imatge de la Mare de Déu del Roser, i el dinar al voltant de la parròquia, i ha inclòs una missa solemne que ha estat concelebrada per una desena de mossens.

El petit nucli de Bellfort ha celebrat aquest diumenge la seua festa major d’hiver, que se celebra el darrer diumenge de novembre, coincidint amb la festivitat de Sant Serni. La festa ha servit per aplegar els veïns del nucli i dels pobles i masies veïns, i ha tingut la missa al voltant de l’antiga església romànica com a acte més important.