Pallerols de Rialb comptarà amb un petit alberg per a senderistes. Així ho han comunicat els representants de la Diputació de Lleida en una visita que s’ha efectuat aquest dimecres, i que ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Baronia de Rialb, sr. Antonio Reig, i la regidora de turisme sra. Dolors Caelles.

La visita amb els tècnics de l’ens provincial ha servit per comprovar sobre el terreny quin serà l’espai que ocuparà el futur alberg, que estarà situat a l’entrada del nucli, just al davant de l’antiga escola. La iniciativa s’emmarca en la voluntat de reforçar els senders de llarg recorregut, com el GR-1, un sender que té en el nucli de Pallerols un punt d’inici i de final d’etapa. Pallerols també és el punt d’arrencada del camí de peregrinació anomenat Camí de Pallerols a Andorra, que va servir durant la Guerra de Franco (1936-1939) com a via d’evasió de molts fugitius que optaven per l’exili.

Des del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el seu vicepresident, el diputat Carlos Gibert, ha destacat el compromís de l’ens amb els municipis petits, i ha recordat que serà la Diputació l’encarregada de tirar endavant el projecte de la construcció de l’alberg. L’alberg està inclòs dins del projecte FEDER anomenat Camins Tradicionals del Pirineu, un projecte que compta amb la Baronia de Rialb com a únic representant de la comarca de la Noguera.

Des de la Baronia de Rialb s’ha fet una molt bona valoració d’aquesta iniciativa. I s’ha anunciat que des del consistori està previst de modificar lleugerament el tram del GR-1 al seu pas pel municipi per tal que tot l’itinerari passi per camins comunals, i no per finques privades. Això possibilitaria a l’ajuntament de poder dur a terme actuacions de manteniment i senyalització del camí.

En aquest mateix sentit, des de l’Ajuntament s’ha valorat la construcció d’aquest alberg com un element clau en l’aposta per un model de turisme sostenible. La Baronia de Rialb està impulsant un pla per rellançar el turisme de natura, que inclou reforçar el senderisme, però també, la regulació de l’accés per al bany als gorgs del Riu Rialb a la zona propera al congost del Forat