Una vintena de visitants han participat aquest dijous 6 de desembre a una nova edició de les rutes per descobrir el romànic de la Baronia de Rialb. Una iniciativa que ja s’ha consolidat al cap dels anys, i que es duu a terme els festius entre setmana de la mà de l’Oficina de Turisme de la Baronia.

La proposta d’aquest desembre ha servit per a descobrir la rectoria de la Torra després de les obres que l’han convertir en alberg, en una ruta que ha permès visitar cinc esglésies. La primera va ser l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre. Seguidament ha estat la visita de l’antiga vila closa de Politg, un petit nucli d’origen medieval que acull a la seva església el retaule gòtic policromat del segle XIV.

Tot seguit els visitants han visitat la petita església de Sant Pere del Soler, un edifici romànic de propietat privada vinculat a la veïna masia de Cal Solé. La ruta ha continuat amb la visita de l’església parroquial de Sant Esteve de Pallerols, un edifici neoclàssic de finals del segle XVIII que aprofita els murs i l’estructura d’una antiga església romànica. L’activitat s’ha acabat amb la visita de l’església de Sant Miquel de Vilaplana, una joia del romànic restaurada recentment, ubicada en aquest petit nucli de la zona oriental del municipi.