Aquest cap de setmana s’ha fet la gala de lliurament de guardons del certamen Capital del Turisme Rural 2021, on la Baronia de Rialb ha estat un dels deu finalistes. La regidora de turisme de la Baronia de Rialb, M. Dolors Caelles, ha recollit el guardó que acredita la Baronia de Rialb com a finalista del certamen. Caelles ha recollit el trofeu de mans d’Olivia Fontela, directora de màrqueting d’EscapadaRural.com i promotora de la iniciativa, en un acte celebrat a la plaça de l’Església del poble gadità d’Olvera, guanyador d’aquesta cinquena edició. Caelles ha mostrat la seua satisfacció i ha ressaltat l’oportunitat que ha suposat per al municipi el fet d’haver estat finalista d’aquest concurs. Segons Caelles, la candidatura ha permès que els agents turístics de la Baronia ‘prenguin consciència del potencial que tenim com a destinació. I també ens ha permès de reivindicar el nostre model turístic, basat en la ruralitat, la qualitat i la sostenibilitat’.

Foto de grup de tots els premiats a la gala

La cerimònia de lliurament dels trofeus a les deu destinacions finalistes ha tingut lloc en un ambient festiu, respectant en tot moment les mesures de protecció i seguretat. La regidora Dolors Caelles, en representació de la Baronia de Rialb, ha estat acompanyada per alcaldes i regidors de les altres poblacions finalistes, Xelva (País Valencià), Daroca (Aragó), Ortigueira (Galícia), Sepúlveda (Castella i Lleó), Taramundi (Astúries) i Yeste (Castella la Manxa), a més de l’alcalde d’Olvena com a població anfitriona. En representació d’EscapadaRural.com Olivia Fontela ha agrait el suport i assistència de totes les autoritats, i ha destacat la satisfacció per l’èxit d’aquesta cinquena edició del concurs, que alhora ‘permet compartir experiències finals, idees i preocupacions’, comunes al conjunt de les destinacions turístiques rurals.

Recordem que la Baronia de Rialb va aconsiguir el passat mes de març un total de 3.706 vots, i d’aquesta manera es va situar entre els deu primers, en una votació molt ajustada, en la que es van comptabilitzar un total de 120.781 vots en el conjunt de l’estat. Al certamen s’hi havien presentat un total de 247 localitats d’arreu de l’estat, i la població guanyadora d’Olvena (Andalusia) es va acabar imposant, aconseguint un total de 21.794 vots, en uns premis que a cada edició aconsegueixen la participació d’un nombre més gran d’usuaris, que voten a través del portal d’Escapada Rural, i que amb el seu vot han demostrat la consolidació del concurs i la bona acollida que ha tingut entre els viatgers rurals.