Les dependències municipals situades a l’antic monestir de Santa Maria de Gualter han estat habilitades com a col·legi electoral en les eleccions al Parlament de Catalunya que s’ha dut a terme aquest diumenge. Una vegada més, l’Ajuntament s’ha convertit en punt de votació, i aquest cop s’ha fet a la planta baixa per facilitar la mobilitat a tots els votants. En un recorregut circular, les votacions han tingut lloc al vestíbul de l’Ajuntament, i l’espai infantil vinculat a l’Oficina de Turisme s’ha habilitat com a lloc de cabines. La sortida s’ha efectuat a través de l’Oficina de Turisme, ubicada a l’antiga sala capitular.

La jornada s’ha desenvolupat amb tota normalitat, malgrat la pandèmia, i el col·legi s’ha pogut obrir a les 9h del matí tal com estava previst. Un total de 140 persones s’han adreçat al punt de votació, fet que suposa una participació del 69,31%, una de les més altes de Catalunya, si bé força inferior de la participació del 2017, que es va enfilar al 84,54%.

Pel que fa als resultats, les tres forces més votades han estat el PDeCat, que ha quedat primera amb 56 vots, seguida d’ERC amb 34 vots i Junts amb 31. Molt per sota s’han situat el PSC amb 8 vots i la CUP amb 4. L’escrutini s’ha completat amb dos vots per a En Comú Podem, i un vot per a les formacions de VOX, PP i Ciutadans. També hi ha hagut un vot en blanc i un vot nul.

Des de l’Ajuntament es vol fer un agraïment a tots els veïns per exercir el dret a vot, i molt especialment als membres de les meses electorals i al personal de les administracions que han estat tre