Aquest dijous la Comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat ha donat llum verda al projecte de pàrguings de la zona del Riu Rialb coneguda com el Molí del Coix, i que ha de donar servei als banyistes que opten per banyar-se al Riu Rialb als gorgs situats a la sortida del congost del Forat de Buli.

El projecte, que compta amb el finançament europeu mitjançant un ajut Leader, podrà finalment tirar endavant després d’haver rebut l’aval tant de l’Agència Catalana de l’Aigua com de la Comissió d’Urbanisme. La comissió ha considerat necessari el projecte ja que permet ‘d’alliberar la pista forestal de cotxes, generat per l’augment d’atracció turística del territori’, tal com s’explica a la nota de premsa difosa avui.

Els pàrquings del Riu Rialb suposen d’adequar uns llocs d’aparcament per a uns 50 vehicles, i destinats als banyistes dels gorgs del Riu Rialb, que es distribuiran al costat de muntanya de la pista que transcorre paral·lela al Riu. Els diferents llocs d’estacionament estaran situats en diferents punts al llarg d’un tram d’aproximadament 3,2 quilòmetres.

Està previst que els pàrquins puguin entrar en funcionament la primavera vinent, un cop hagin finalitzat les obres. Les diferents places seran de pagament, estaran numerades, i es podran reservar per internet, per garantir que els visitants puguin tenir la plaça assegurada abans del seu desplaçament.

El projecte també contempla de rehabilitar i condicionar l’antic Molí del Coix i els seus voltants, situat a la zona d’aparcaments, per instal·lar-hi un punt d’atenció al visitant, que comptarà amb lavabos. A l’entorn de l’antic molí fariner també està previst d’habilitar-hi una zona de lleure, amb taules i bancs, per permetre de dinar-hi però sense poder-hi fer foc, per l’alt risc d’incendi de la zona.