L’oficina de turisme de la Baronia de Rialb ha presentat la nova edició de la Ruta del Romànic del municipi, que tindrà lloc el dilluns 12 d’octubre, i que en aquesta ocasió visitarà un total de cinc espais.

L’activitat, que començarà amb la benvinguda als assistents al Monestir de Gualter, es desplaçarà en un primer lloc al temple de Sant Girvé de la Torra, una església romànica del segle XI, de planta basilical de tres naus, i que normalment no és visitable per ser de propietat privada.

La ruta continuarà a l’Àrea del Dolmen, on es visitarà l’església de Santa Eulàlia de Pomanyons, del segle XII, per seguidament, resseguir el camí fins al nucli de la Torra de Rialb, on hi ha l’església de Sant Iscle i Santa Victòria, un dels temples més singulars del municipi, que presenta una arquitectura interior completament diferent i original.

L’activitat també inclourà la visita a l’antic retaule gòtic policromat de Sant Iscle i Santa Victòria, originari d’aquesta església de la Torra, i avui guardat a l’església de Sant Josep, al veí nucli de Politg, una antiga vila closa d’origen medieval.

La Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb inclourà finalment, en aquesta edició, la visita de l’església de Sant Miquel de Vilaplana, un temple del segle XII que llueix per la seva simplicitat i puresa de formes després de la restauració que es va fer fa uns cinc anys.

La Ruta del Romànic és una activitat dirigida pels guies oficials de la Baronia, té un aforament limitat, i cal fer la inscripció prèvia. Amb una durada prevista de 4 hores, té un preu de 10€ per persona, que es paguen a l’arribada al Monestir de Gualter, i el desplaçament entre les diferents esglésies va a càrrec de cada participant.

Ruta del romànic de la Baronia de Rialb

Ruta del romànic de la Baronia de Rialb