L’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter ha estat seleccionat al projecte Turisme de Valor que impulsa els atractius turístics per al turisme familiar de la comarca de la Noguera. L’anunci s’ha fet aquest dimarts al vespre, en el marc de la presentació dels nous atractius de Territori de Valor entre els agents turístics de la comarca.

A partir d’ara, un equip de professionals encapçalats pel dibuixant Ramon Mayals i l’escriptora Montse Díaz seran els encarregats de visitar l’equipament turístic per a captar-ne l’essència, i poder elaborar els recursos didàctics i la fitxa, però també els dibuixos per tal que les famílies puguin participar en l’activitat de pinta i coloreja.

El projecte Territori de Valor va nàixer l’any 2018, i en una primera fase es van aprovar sis equipaments turístics de turisme familiar, que són el Parc Astronòmic, el Centre de l’Or del Segre, el Monestir de les Avellanes, els pobles de Penelles i Montsonís, i la font de Tiurana. En aquesta segona edició, a part del Monestir de Gualter, també s’han seleccionat les muralles de Balaguer, el pont de la Sucrera de Menàrguens, la Col·legiata de Sant Pere d’Àger, l’Espai Orígens de Camarasa i el Centre d’Interpretació de Vilanova de Meià.

Des de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb es fa una molt bona valoració de la tria, i destaquen que entre els atractius turístics que van ser proposats pels agents turístics privats hi havien tres recursos del municipi, el Monestir de Gualter, l’Àrea del Dolmen de Sols de Riu i les activitats nàutiques de l’Embassament de Rialb. Finalment ha estat l’antic priorat benedictí de Gualter l’atractiu turístic seleccionat a partir de les votacions amb empreses i institucions d’arreu de la comarca.