Aquesta setmana s’ha publicat el llibre Pallerols de Rialb, història i personatges, de l’autor Josep Masabeu. L’obra ha estat editada per la Fundació Rialb, i a les seues 173 pagines repassa la història i el patrimoni d’aquest petit nucli del Rialb Sobirà.

El llibre comença fent una introducció al municipi de la Baronia de Rialb, i donant informacions practiques per poder arribar fins a Pallerols. Seguidament, dedica un capítol a parlar de les Masies i cases rurals de Pallerols, i un altre a l’església de Sant Esteve, amb especial atenció a les diferents visites canòniques que ha acollit.

El llibre prossegueix amb un capítol dedicat a les festes i costums, i un altre a l’obra poètica de Mn. Anton Serra i Planes, conegut com ‘lo rector de Pallerols’; i un altre dedicat a qui fou rector durant cinquanta anys, durant el segle XX, el Mn. Joan Porta i Perucho. Després de repassar les vicissituds del nucli durant els anys de la Guerra de Franco (1936-1939), inclòs el pas de sant Josepmaria Escrivà, l’obra es clou repassant-nos el procés de recuperació de la rectoria, impulsat per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols a Andorra.

Podeu comprar el llibre a l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb, situada a l’antic Monestir de Gualter, al preu de 20 euros, tots els caps de setmana durant l’horari d’obertura del monument.

L'autor del llibre, Josep Masabeu, amb els representants de l'Ajuntament de la Baronia de Rialb

L’autor del llibre, Josep Masabeu, amb els representants de l’Ajuntament de la Baronia de Rialb