L’antic monestir de Santa Maria de Gualter ja compta amb nou material promocional dedicat al turisme familiar. Es tracta d’una fitxa il·lustrada en la que es poden veure uns nens tocant instruments a l’interior de l’església de l’antic conjunt benedictí, i inclosos en el projecte Territori de Valor. La iniciativa s’emmarca en l’aposta per oferir materials i activitats per a les famílies amb nens, un dels segments en els que s’ha especialitzat el territori Segre-Rialb, que està en tràmits per aconseguir el segell Natura i Muntanya en Família, dins del programa de Marques i Segells de l’Agència Catalana de Turisme.

El dibuix comptarà amb dues versions, una en blanc per tal que els nens i nenes la puguin pintar i colorejar, i que està pensada per a funcionar com a estovalles de paper de restaurant, i l’altra, una fitxa amb el dibuix ja colorejat, que servirà com a model, i que conté informació turística del monument. Segons han explicat els responsables del projecte, es tracta d’un homenatge a la tasca que ha estat fent des dels seus inicis el Patronat d’Amics i Protectors del Monestir, que és l’entitat encarregada entre d’altres de l’organització cada mes de juliol de concerts de música a l’església i al claustre, en el marc de la Trobada Cultural del Monestir.

La imatge és obra de l’il·lustrador balaguerí Ramon Mayals, que també és l’autor de totes les altres fitxes de monuments turístics que ha anat publicant el Consorci LEADER Noguera-Segrià Nord durant els darrers dos anys. El text que acompanya la fitxa és obra de l’escriptora lleidatana Montse Díaz. Està previst que en els propers mesos, un cop imprimit el material, es distribueixi entre els agents turístics i de restauració de tota la comarca, incloses les cases rurals, les oficines de turisme i tota mena d’hotels i allotjaments.