El proper divendres 6 de desembre tindrà lloc una nova edició de les rutes pel romànic de la Baronia de Rialb, una activitat oberta a tothom i que es duu a terme quatre vegades a l’any per poder anar descobrint el conjunt de les 25 esglésies d’origen romànic que hi ha repartides per arreu del municipi.

En aquesta edició l’activitat començarà a les 10h del matí a l’antic Monestir de Santa Maria de Gualter, moment en el que es donarà la benvinguda, es presentarà l’itinerari, i es podrà visitar les dependències d’aquest antic cenobi benedictí. Tot seguit els participants es desplaçaran fins a l’església de Sant Girvés, una església que com l’antic monestir compta amb una planta basilical de tres naus i tres absis.

L’activitat continuarà visitant l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre de Rialb, i seguidament els participants es desplaçaran fins a Pallerols de Rialb, on es veurà l’església d’origen romànic de Sant Esteve de Pallerols. Serà en aquell moment quan els participants deixaran els vehicles a Pallerols i es desplaçaran a peu fins a l’ermita de Sant Marc de Pallerols. La jornada es clourà amb la visita de la petita església de Sant Pere del Soler.

L’activitat està organitzada per l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb i té una durada prevista de quatre hores i mitja. La inscripció té un cost de 10 euros, i s’ha de tramitar contactant per correu electrònic amb l’Oficina de Turisme o telefònicament a l’Ajuntament. Les places són limitades i la inscripció prèvia és obligatòria.

Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb