Aquest dimecres ha tingut lloc la primera edició de les Rutes del Romànic de la Baronia de Rialb després del confinament. L’activitat, organitzada per l’Oficina de Turisme municipal, és la primera activitat d’aquesta tipologia que es duu a terme al municipi durant aquest any, després que s’haguessin de suspendre les Rutes del Romànic programades pel divendres sant i pel primer de maig.

En aquest sentit, i a fi de garantir la seguretat i distanciament social dels participants, la Ruta del Romànic s’ha hagut de limitar a un màxim de 20 participants. L’activitat ha comptat amb les explicacions del Jaume Marvà, guia turístic municipal especialitzat en el patrimoni medieval.

Des de l’Oficina de Turisme es fa una molt bona valoració de l’activitat, que ha inclòs per primera vegada la visita de l’església privada de Santa Maria de Ramoneda. Les altres tres esglésies que han completat el programa, totes allunyades dels principals circuïts turístics, són els temples de Sant Serni de Bellfort, Sant Andreu del Puig i Sant Martí de Terrassola.