Ja s’han obert les inscripcions per la propera edició de la Ruta del Romànic a la Baronia de Rialb, una edició que se celebrarà el proper diumenge dia 13 d’octubre, i que serà gratuïta pel fet de coincidir amb les Jornades Europees del Patrimoni.

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’ha programat la visita d’esglésies que són poc accessibles, i que per tant no se solen incloure en les rutes del romànic que s’han dut a terme en les edicions més recents. És el cas d’esglésies privades com Santa Anna de Fabregada, Sant Salvador de Mas Barrat o Sant Sebastià de Cerdanyès.

Per aquest motiu s’ha previst que els desplaçaments que es realitzaran durant la visita es duguin a terme amb vehicles que siguin més elevats que un turisme tradicional. És per això que cal que els participants vinguin amb vehicles SUV o tot-terreny, que han de ser facilitats pels mateixos participants.

Una altra de les novetats és que el punt de trobada serà directament una d’aquestes esglésies, Santa Maria de Palau, una joia del primer romànic que va ser considerada per l’arquitecte Puig i Cadafalch un dels edificis romànics més singulars de Catalunya, i que enguany ha estat reconegut com a Bé Cultural d’Interés Nacional.

L’activitat es completa amb la visita de Sant Martí de Terrassola, una petita església també pertanyent al segle XI, que havia estat l’església parroquial d’un antic nucli, avui desaparegut.

L’activitat és gratuïta però cal que els participants s’inscriguin prèviament. La inscripció es pot fer per correu electrònic a l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb (turisme@baroniarialb.cat), o bé via telefònica a l’Ajuntament (973 460 234).

Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb amb tot terreny. Diumenge 13 d'octubre de 2019