L’església de Sant Esteve de Pallerols i l’església de Sant Miquel de Vilaplana seran dos dels monuments romànics inclosos en la nova edició del ‘Descobreix el Romànic de la Baronia de Rialb’, una activitat de descoberta del patrimoni cultural del municipi que tindrà lloc aquest proper diumenge dia 17 juny.

Cartell del Descobreix el Romànic del 17 de juny de 2018Després de l’èxit de les passades edicions torna el Descobreix el Romànic per continuar amb la descoberta del conjunt d’esglésies medievals que conformen el patrimoni històric del municipi, un conjunt format per un total de 23 esglésies romàniques. Per a aquesta edició s’ha triat les esglésies de la zona del Rialb Jussà properes al riu Segre, a la zona oriental del municipi.

L’activitat s’iniciarà al Monestir de la Baronia el diumenge a 2/4 d’11, on es farà una breu introducció al conjunt romànic de la Baronia de Rialb, i es presentarà el Monestir de Santa Maria de Gualter. Tot seguit els participants es desplaçaran en vehicles privats fins al primer punt de parada, l’església de Santa Eulàlia de Pomanyons, per conéixer tot el conjunt patrimonial de l’àrea del Dolmen. Posteriorment es visitarà l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre de Rialb una de les esglésies més singulars del conjunt romànic de la Vall del Rialb.

La jornada de descoberta del romànic continuarà amb les esglésies dels nuclis de Vilaplana i Pallerols. I s’acabarà amb la visita de la vila closa de Politg i la petita església de Sant Josep, que acull el retaule de pedra policromada provinent de l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre.

L’activitat té un preu de 10 euros, i es pot tramitar la inscripció via correu electrònic a turisme@baroniarialb.cat, o bé telefonant a l’ajuntament. El desplaçament va a càrrec de cada participant.