El pantà de Rialb es podria convertir en una estació nàutica d’interior. Aquesta és la voluntat dels sis municipis al voltant de l’embassament, i associats al Consorci Segre Rialb, segons ha explicat a Pirineus TV l’Antònio Reig, alcalde de la Baronia de Rialb i president del Consorci.

L’objectiu dels sis ajuntaments és de disposar aviat d’un pla d’usos conjunt com més aviat millor . De moment ja s’ha aprovat de manera inicial el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’embassament de Rialb, i una de les propostes d’aquest pla d’usos que s’ha començat a treballar parla de convertir el pantà en una estació nàutica d’interior.

El Pla Urbanístic del Rialb planteja de crear una via verda de 120 quilòmetres amb l’objectiu de garantir la mobilitat i l’accessibilitat al territori, amb una inversió prevista de 15 milions d’euros. Així mateix, es preveu un projecte de contrapresa que no només contempli les finalitats lúdiques.

En definitiva, els dos documents (tant el PDU com el pla d’usos) han de ser les bases per a un planejament supramunicipal que generi activitat econòmica als sis municipis al voltant del pantà.